Site icon המרכז לרואי חשבון

מה עושה רואה חשבון בעסק?

קרדיט תמונה: freepik

רואה חשבון הוא מי שהוסמך על פי החוק לעסוק בראיית חשבון כאשר תפקידו הוא לבחון את התקינות של הדוחות הכספיים. רואה חשבון מבצע ביקורת ואימות של דוחות כספיים וכן עוסק בייעוץ מס וניהול. רואה חשבון מתמחה בחשבונאות, מימון, ביקורת חשבונאית, מיסים ותתי תחומים נוספים. חשוב לדעת כי לכל מדינה יש הסמכה ייחודית לרואי חשבון אשר עובדים בה, כאשר בישראל ההסמכה ניתנת על ידי מועצת רואי החשבון. רואה חשבון חייב להיות שכיר בחברה שבה הוא מועסק והוא נדרש להתמנות על ידי האספה הכללת של רואי החשבון.

 

תפקידו של רואה חשבון בארגון

רואה חשבון הוא איש מקצוע מיומן שעובר מסלול הכשרה אקדמאי של כמה שנים. הוא מומחה לענייני כספים רבים ומגוונים והוא בקיא במגוון נושאים שונים לרבות מיסוי, דיני עבודה ועוד. רואה החשבון הוא איש המקצוע אשר אחראי על הסדר הפיננסי בארגון והוא מספק שירותי חשבונאות שונים כגון:

ייצוג של הארגון מול רשויות המס בישראל או בחו"ל, בעיקר באמצעות דוחות כספיים תקופתיים, הצהרות הון ודוחות שנתיים.

רואה חשבון וצוות המשרד שלו מספקים את כל שירותי הנהלת החשבונות לעסק וכן חשבות שכר אשר קובעת כמה לשלם במשכורות ואף מפיקים תלושי משכורת ומבצעים את התשלומים לעובדים

כמו כן, הוא עוסק בתחום קבלת החזרי מס הן לשכירים והן עצמאיים

רואה החשבון בוחן את ניהול הכספים בארגון ומעניק ייעוץ לניהול נכון ויעיל יותר הן ברמה של העסק והן ברמה של חשבונות בנק ועוד.

הוא מציע ייעוץ על היבטי מיסוי שונים כך שהעסק ינוהל בצורה נכונה הן מבחינת עלויות מיסוי שונות תחת החוק.

ניתן לומר כי כל עסק כיום צריך לקבל שירותי רואה חשבון החל מיום הקמתו וכלה בכל תקופת הפעילות שלו. חשוב לדעת שככל שהעסק גדול יותר כך שירות החשבונאות יהיו משמעותיים יותר, גדולים יותר ומסובכים יותר ועל כן יהיה צורך לקבל שירות מקיף יותר. כמו כן, חשוב מאוד לזכור כי רואי החשבון הם חשובים מאוד לניהול פיננסי נכון של העסק הן בהיבט של דיווחים לרשויות ולגורמים שונים והן מבחינת דרך הניהול של הכספים על כל ההיבטים המגוונים של הנושא, עבודה מול ספקים ובנקים שונים אשר דורשים מידע חשבונאי אמין ומדויק ועוד.

 

מהי הדרך להיות רואה חשבון?

בכדי לעסוק בראיית חשבון יש צורך ללמוד את התחום ולגשת לכמות מבחנים שונים הנדרשת בהתאם לאופן הלמידה. אם למדתם את התחום באופן עצמאי תדרשו לגשת לכמות משמעותית יותר של מבחנים מאדם שלמד את התחום במוסד לימודים אקדמאי מוסדר. משך הלימודים יהיה בין 3 ל4 שנים, כאשר הדבר תלוי במקום שבו תבחרו ללמוד. לאחר שלומדים את התחום יש להתמחות שנתיים ולהתמקד באחד מתחומי ראיית חשבון כגון: מיסוי, ייעוץ כללי, ביקורת חברות, ביקורת מערכות מידע ממוחשבות ועוד. קבלת תעודת ההסמכה תהיה מותנית בהיקף שעות עבודה שבועיות.

בתום ההתמחות מסווים המתמחים לדרגות שונות כגון: ג'וניור, סמי סניור, סניור ועד מנג'ר. ההתמחות מתבצעת במשרדי רואי חשבון שונים כאשר הביקוש למתחמים יהיה מתואם עם מצב הכלכלה.

לחץ כאן אם אתה מעוניין לקרוא אודות ההתאמה ללימודי ראיית חשבון.

 

Exit mobile version