Site icon המרכז לרואי חשבון

רואה חשבון פתיחת עוסק פטור – מה אתם חייבים לדעת?

מתכננים הקמת עסק במתכונת של עוסק פטור? כדאי להתחיל את התהליך בהתייעצות עם רואה חשבון. יש לרואה חשבון תפקיד חשוב בכל עסק, הוא זה שיכול לסייע לא מעט בהתנהלות פיננסית נכונה ולקחת על עצמו את כל העבודה מול רשויות המס. רואה חשבון פתיחת עוסק פטור פותח בעבורכם את כל 3 התיקים (מע"מ, מס הכנסה, ביטוח לאומי), מייעץ ומגיש את הדו"ח השנתי. עם רואה חשבון מקצועי ומנוסה תקבלו תזכורות שוטפות למועדי דיווחים והגשת דוחות. בכל פעם שתעורר אצלכם שאלה, יהיה לכם את מי לשאול. אי ידיעה אינה פוטרת מעונש כך שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם להקל ראש בהתנהלות מול רשויות המס.
YouTube video player

מי יכול לפתוח עוסק פטור?

רואה חשבון פתיחת עוסק פטור מסביר שלא כל עסק רשאי לפעול במתכונת של עוסק פטור. החוק קובע מגבלת סכום של כ-100,000 ₪ בשנה. הסכום מתעדכן אחת לשנה בהתאם למדד. מחזור הרווח של עוסק פטור לא יחצה את תקרת הסכום. במידה והרווחתם יותר תתבקשו לשנות מיד את סיווג העסק לעוסק מורשה. פרט למגבלת מחזור רווח קובע החוק גם איסור לפעול במתכונת של עוסק פטור בעבור בעלי מקצועיות חופשיים כמו רופאים, עורכי דין, יועצי מס, רואי חשבון, טכנאים ועוד.

אם אנכם בטוחים האם המקצוע שלכם מותר לסיווג כעוסק פטור והאם מחזור הרווח של העסק אכן תואם את מגבלת הסכום – כדאי להתייעץ עם רואה חשבון פתיחת עוסק פטור.

מה עוסק פטור לא צריך לשלם?

סיווג של העסק כעוסק פטור אינו מאפשר לכם להזדכות על מע"מ שאתם משלמים במסגרת ההוצאות העסקיות ואינו מאפשר גבייה של מע"מ. עוסק פטור אינו מוסיף 17% מע"מ לכל עסקה ואינו נדרש בהתנהלות שוטפת מול מע"מ. אם רוב הלקוחות שלכם פרטיים, הם ישמחו לא לשלם מע"מ. בעבור לקוחות עסקיים זה פחות רלוונטי היות והם מזדכים על המע"מ שהם משלמים בעבור הוצאת עסקיות. חשוב להדגיש, עוסק פטור נדרש לשלם דמי ביטוח לאומי ומס הכנסה בדיוק כמו כל עובד עצמאי אחר. אין פטור ממס הכנסה או דמי ביטוח לאומי.

איזה משרד רואה חשבון מתאים לעוסק פטור?

רואה חשבון פתיחת עוסק פטור נבחר לאחר שנוודא שיש למשרד ניסיון בתחום והוא מנהל באופן שוטף תיקים של עוסקים פטורים. לרוב, עוסק פטור זקוק לשירות של רואה חשבון רק במעמד הקמת העסק, אחת לשנה בהגשת הדו"ח השנתי והדיווח למע"מ ובמקרים בהם יש צורך בעדכון סכומי תשלום בביטוח הלאומי או במס הכנסה. לרוב לא תהיה תקשורת חודשית עם רואה החשבון (אין בכך צורך). ההמלצה היא על משרד רואה חשבון שמציע לעוסקים פטורים תמחור שמשקף את היקף העבודה. בהשוואה לעוסקים מורשים, עוסקים פטורים צריכים לשלם הרבה פחות לרואה החשבון.

מה מגיע לכם לקבל מרואה החשבון שלכם?

  1. מענה מקיף לכל ההתנהלות מול רשויות המס (תמיכה מלאה משלב הקמת העסק)
  2. אופציה למתן שירות מותאם אישית בהתאם להיקף הפעילות העסקית
  3. ניסיון בעבודה עם עוסקים פטורים
  4. שירות אדיב, מקצועי וסבלני
  5. זמינות שבאה לידי ביטוי במענה מהיר לכל פנייה
  6. עמידה בזמנים
  7. שליחת תזכורות להגשת דוחות
  8. קשרים מקצועיים טובים עם כל רשויות המס
  9. מחירים הוגנים
  10. יכולת ניהול משא ומתן מול רשויות המס להפחתת קנסות ומיצוי הזכויות שלכם

כשאתם מחפשים רואה חשבון פתיחת עוסק פטור כדאי לבסס את הבחירה על חשיבה לטווח הארוך. תבחרו מראש באיש מקצוע רציני שמסוגל ללוות את העסק שלכם במשך מספר שנים, לייצג אתכם מול רשויות המס במידת הצורך ולחסוך לכם כסף. עם רואה חשבון מקצועי אתם נראים טוב יותר מול רשויות המס.

איך פותחים תיק עוסק פטור?

רואה חשבון פתיחת עוסק פטור מבצע בעבורכם את התהליך כולו. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לחתום על ייפוי כוח ולהעביר אליו את המסמכים הדרושים. רואה החשבון ייגש אל משרדי מע"מ ויפתח בעבורכם את התיק. לאחר מכן הוא יפתח תיק מול מס הכנסה וגם בביטוח הלאומי. כל הטפסים הדרושים יוגשו ואתם תשלמו מקדמות שתואמות את גובה ההכנסה. חישוב נכון של המקדמות ימנע מצב בו תקבלו לפתע דרישת תשלום גדולה בסוף השנה. כאשר רואה החשבון מנהל נכון את תשלומי המס ועוקב אחר הנעשה אתם תקבלו בעיקר הודעות על החזרי מס.

מה הכי חשוב בניהול כספים של עוסק פטור?

ההתנהלות של העוסק הפטור אל מול רשויות המס פשוטה מאוד. בכל זאת, חשוב להקפיד לבצע את כל הדיווחים במועד ולהגיב מיד לכל פנייה מטעם רשויות המס. אם אתם לא בטוחים שהבנתם את התוכן במכתב שקבלתם מהמע"מ או מרשות מס אחרת, חשוב לפנות מיד אל רואה חשבון לקבלת הסברים. תשלומי מס הם לא תחום שאפשר לזלזל בו או לדחות למחר. קחו לעצמכם רואה חשבון מקצועי ואמין ותוכלו להתמקד בניהול של העסק בראש שקט.

 

Exit mobile version