Site icon המרכז לרואי חשבון

פתיחת תיק ניכויים לעצמאי 

פתיחת תיק ניכויים לעצמאי בכדי שתוכלו להעסיק עובדים עליכם לפתוח תיק ניכויים במס הכנסה וביטוח לאומי. תיק ניכויים יכול להיות גם אצל עוסק פטור וגם אצל אצל מורשה. פתיחת תיק ניכויים לעצמאי הוא הליך שאינו מסובך איך יש לתת עליו מספר דגשים בין אם אתם עושים זאת בעצמכם או באמצעות רואה חשבון.

 

פתיחת תיק ניכויים לעצמאי – מה זה בכלל תיק ניכויים?

כל עסק המעוניין להעסיק עובדים חייב לפתוח תיק ניכויים באזור בו מתנהל העסק. רק בדרך זו בעל העסק יוכל להוציא משכורות לעובדים. תיק ניכויים למעשה הוא תיק שתפקידו לרכז את כל התשלומים של העסק שחייבים בניכוי מס. כולנו מכיר את תלוש המשכורת, יש שכר נטו ושכר ברוטו, הפער בין שניהם הניכוי העיקרי לתשלומי מס הכנסה, ביטוח לאומי וביטוח בריאות ולכן תיק זה נקרא תיק ניכויים.

חשוב להדגיש, על המעסיק לדווח מדי חודש על התשלומים שהוא שילם ואשר הם חייבים בניכוי מס במקור. כל זמן שיש לכם תיק ניכויים אתם חייבים בדיווח על בסיס חודשי! לכן, מומלץ תמיד לעבוד מול רואה חשבון, יש לכם תאריכים מוגבלים להגשת כל הדו"חות ואתם לא רוצים לאחר אותם.

פתיחת תיק ניכויים לעצמאי או מול תאגיד

בכדי לפתוח תיק ניכויים עליכם להעביר לרשויות את כל הפרטים אודות העסק שלכם, מהו העסק, מהן ההוצאות שלו ומהן ההכנסות שלו אשר מהן יצאו סכומי הניכויים. יש שני ניכויים בסיסיים, הראשונים הם ניכויים שהולכים למס הכנסה ואילו השניים הם אלו שהולכים למוסד לביטוח לאומי. את הפנייה יש להתחיל כמובן ברשות המיסים ולא בביטוח לאומי.

התהליך של פתיחת תיק ניכויים לעצמאי הינו הליך די דומה לפתיחת תיק ניכויים עבור חברה. יש למלא את הטפסים הנדרשים באתר או במשרדים הקרובים לבית העסק. יש לזכור שמלבד לשכר של העובד יש עוד תשלומים סוציאליים על פי חוק כמו פנסיה, מחלה ועוד. חשוב מיד עם תחילת העסקת העובד לתת לו למלא טופס 101. הסכם זה הוא אישור על כל תנאי העבודה המפורטים בחוק.

 

 

פתיחת תיק ניכויים לעצמאי  – למה כדאי לכם לעבוד עם איש מקצוע?

פתיחת תיק ניכויים לעצמאי הוא רק החלק הפשוט ביותר שקשור להנהלת חשבונות עסק. בעל עסק אשר מנסה ברשות עצמו לענות על כל השירותים המנהלתיים בכדי לחסוך הוצאות עבור רואה חשבון יכול למצוא את עצמו בחובות כיוון שלא עמד בחוק. רואה חשבון הוא למעשה מעין יועץ משכנתאות בעולם מקביל. רואה החשבון הוא המתווך בין העסק ובין הרשויות, והוא זה שיודע מה אתם זכאים ומה לא, וכיצד אפשר לדאוג לכך שבסוף שנת המס אתם לא תהיו בחוב אלא ההפך.

יש לציין שאין אף חובה לעבוד מול רואה חשבון, אבל כאשר מדובר על עוסק מורשה עבודה מול רואה חשבון אינה בגדר המלצה, ואילו עבור עוסק פטור עליכם לעבוד מול רואה חשבון רק בשביל הדו"ח השנתי ותיק ניכויים.

Exit mobile version