Site icon המרכז לרואי חשבון

רואה חשבון פתיחת עסק – מה לא מספרים לכם?

שכר טרחה רואה חשבון

הקמת עסק חדש כרוכה בעבודה רבה. צפויה לכם שנה שלמה של עבודה קשה ומאומצת. אך אם תשאלו את רוב בעלי העסקים בישראל האם הם מצטערים שהקימו עסק? הם ישיבו בשלילה. כשיש לכם עסק משלכם אתם נהנים מחופש קבלת החלטות. הרבה עובדים שכירים שלא הצליחו לקום מהמיטה ולהגיע לעבודה בזמן משנים את התנהגותם כאשר מדובר בעסק שלהם. אם אתם עומדים בפני הקמת עסק חדש סביר להניח שחלק מהסובבים אתכם ינסו להניע אתכם מהרעיון. אנחנו כאן בכדי לומר לכם שפתיחת עסק היא לא עסק מסובך. עם ליווי של רואה חשבון פתיחת עסק מתאפשרת בתוך יום אחד.
YouTube video player

איפה צריך לרשום עסק חדש?

החוק בישראל קובע חובת רישום ב-3 מוסדות לכל עסק חדש. על מנת להיות מסוגלים להנפיק חשבונות ולנהל באופן חוקי את תשלומי המס עליכם להסדיר רישום מול הרשויות. את הרישום אפשר לבצע באופן עצמאי או בעזרת רואה חשבון. רוב בעלי העסקים הקטנים והגדולים בוחרים לשכור רואה חשבון פתיחת עסק ולחסוך לעצמם זמן וכסף. עם ליווי של רואה חשבון אתם מתפנים לטפל בהקמת העסק בראש שקט. בישראל הקמת עסק דורשת רישום ב-3 מוסדות עיקריים : ביטוח לאומי, מס הכנסה, מע"מ.

מה צריך להחליט לפני הרישום של העסק?

לפני שאתם יוצאים לדרך לרישום של העסק החדש בסניף המקומי של הביטוח הלאומי, מס הכנסה או מע"מ, עליכם לקבל את ההחלטות הבאות:

  1. סוג העסק (עוסק זעיר, עוסק מורשה, חברה בע"מ)
  2. ענף פעילות
  3. שם העסק
  4. בעלות

החוק אינו מאפשר התחלת פעילות עסקית טרם הסדרת הרישום. ניתן להירשם לפני תחילת הפעילות אך לא להתחיל לפעול לפני שהרישום הוסדר במלואו. כולנו יודעים שהקמת עסק כרוכה בעבודה רבה, לכן, רוב בעלי העסקים שוכרים רואה חשבון פתיחת עסק וחוסכים לעצמם זמן, כסף וטעויות של מתחילים.

מה צריך לעשות בשביל לפתוח עסק במע"מ?

תחנת הרישום הראשונה בעבור העסק החדש שלכם תהיה משרדי המע"מ. אתם משויכים אל משרד מע"מ מקומי בהתאם לכתובת בה פועל העסק. בקשת הרישום דורשת צילום תעודת זהות בתוספת ספח (אפשרי גם צילום דרכון או רישיון נהיגה), אישור על ניהול חשבון בנק וטופס 821 חתום.

רישום במע"מ לעוסק פטור

בעלי עסקים קטנים שהמחזור שלהם נמוך מ-100,000 ₪ (הסכום מתעדכן אחת לשנה) רשאים להירשם כעוסקים פטורים. שימו לב שרישום העסק כעוסק פטור אינו מתאפשר במקרים של מקצועיות חופשיים כמו רפואה, ייעוץ, תיווך, ראיית חשבון וכן הלאה. החוק קובע חובת רישום במע"מ לכלל העסקים כאשר רק לאחר קבלת אישור על פתיחת התיק יבוצע סיווג של עוסק פטור או מורשה.

רואה חשבון פתיחת עסק מסביר על תיק במס הכנסה

בסמוך לפתיחת התיק במע"מ (כדאי באותו יום) תתבקשו לפתוח גם תיק במס הכנסה. על מנת לפתוח את התיק תתבקשו להגיש טופס 5329. אין חובה להגיע פיזית אל משרדי מס הכנסה אך כדאי לעשות זאת בשביל לזרז את התהליך. בהתאם למאפיינים של העסק יש להגיש בקשה לפטור מניכוי מס במקור. אם אתם מתכננים להעסיק עובדים עליכם לציין זאת. קיימים מקרים בהם בעל עסק עצמאי שאינו מעסיק עובדים נדרש בכל זאת לפתוח תיק ניכויים.

רישום עסק חדש בביטוח לאומי

כבעלי עסק עצמאי אתם נדרשים לשלם דמי ביטוח לאומי בהתאם להכנסה. רישום בביטוח לאומי דורש טופס 6101 (אפשר למצוא אונליין) כאשר עליכם להעביר את הטופס אל הסניף אליו משויך העסק. אין להתחיל את העבודה ללא קבלת אישור לפתיחת תיק מהביטוח הלאומי. עבודה ללא קבלת אישור מהביטוח הלאומי משמעה עבודה ללא כיסוי ביטוחי.

במעמד הרישום תתבקשו לציין נתוני הכנסה לקביעת המעמד : עצמאי או עצמאי שאינו עונה להגדרה. את התשלום החודשי לביטוח הלאומי תתבקשו להסדיר באמצעות הוראת קבע או שוברים לתשלום. הדיווח שלכם על נתוני ההכנסה צפוי לקבוע את תשלום דמי הביטוח ואת סכום הפיצוי שתקבלו במידת הצורך. חשוב לציין שבסוף השנה מתבצע חישוב נוסף על בסיס נתוני ההכנסה בפועל ובהתאם נדרש תשלום נוסף או ניתן החזר.

האם חייבים לפתוח חשבון בנק עסקי?

 

אפשר לשלב את הפעילות של העסק בחשבון הבנק הפרטי שלכם אך ההמלצה היא על פתיחת חשבון עסקי נפרד להפרדה בין ההוצאות העסקיות לבין ההוצאות הפרטיות. ההפרדה בין החשבונות הופכת את המעקב אחר ההוצאות של העסק לפשוטה יותר. עם חשבון בנק עסקי ניתן להכיר בהוצאות מימון (עמלות בנקים וריבית בנק) כהוצאות של העסק, חוזה שכירות ועוד. כדרי להתייעץ עם רואה חשבון לגבי הוצאות שאפשר לשייך אל העסק לטובת זיכוי מס.

יש לכם שאלות נוספות על הכרה בהוצאות כלליות כהוצאות עסקיות? התייעצות עם רואה חשבון פתיחת עסק צפויה לחסוך לכם הרבה כסף. עם רואה חשבון מנוסה לצדכם כל 3 התיקים יפתחו ללא מעורבות שלכם. בעלי עסקים מצליחים יודעים להקיף את עצמם באנשי המקצוע הטובים ביותר. אל תתפשרו על פחות מרואה חשבון מנוסה, מסור, אמין, אדיב וזמין.

Exit mobile version